Emaille braadpan

De emaille braadpan wint steeds meer aan populariteit. Niet zo gek als je bedenkt dat je hier de lekkerste gerechten mee kan bereiden. Ze combineren een klassieke uitstraling met uitstekende kookeigenschappen. Emaille braadpannen hebben dankzij hun natuurlijke coating een duurzame anti-aanbaklaag, waardoor je ze niet meer in hoeft te bakken. Ze zijn makkelijk schoon te maken en ook geschikt voor inductie en ovens!

Emaille braadpan kopen

Het kopen van een emaille braadpan is een slimme keuze voor iedere thuiskok die houdt van duurzaamheid, smaak en stijl. Emaille pannen staan bekend om hun gelijkmatige hitteverdeling. Hierdoor kunnen je gerechten perfect garen zonder aan te branden. Ook hoef je je geen zorgen te maken om schadelijke stoffen die in je gerechten komen. Deze braadpannen zijn namelijk helemaal vrij van stoffen zoals PFAS.

Moet ik een emaille braadpan inbranden?

In tegenstelling tot gietijzeren braadpannen zonder emaille hoeven deze pannen niet ingebrand te worden. Emaille braadpannen hebben van zichzelf al een anti-aanbaklaag. Je kan de pan dus direct gebruiken na je aankoop.

Wat is emaille?

Emaille is een glasachtige laag die in het geval van pannen meestal wordt aangebracht op gietijzer. Deze laag voorkomt roestvorming, maar zorgt ook voor een natuurlijke anti-aanbaklaag. Meer weten over wat emaille precies is? Lees de kookblog ‘wat is een emaille pan?’

Voordelen van een emaille braadpan

Emaille braadpannen hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere braadpannen.

  • Geen inbranden nodig: emaille braadpannen hoeven niet ingebrand te worden door hun anti-aanbaklaag
  • Makkelijk schoon te maken: dankzij hun gladde bodem zijn ze makkelijk af te spoelen.
  • Geschikt voor alle warmtebronnen: deze pannen zijn ook goed te gebruiken bij inductie kookplaten of ovenschotels
  • Warmte behoudend: door de opbouw van de verschillende lagen houdt de pan goed zijn warmte vast
  • Lange levensduur: bij goed onderhoud en gebruik gaan emaille braadpannen jarenlang mee.

Onderhoud van een emaille braadpan

Het onderhoud van een emaille braadpan is heel eenvoudig. Hoewel ze in de vaatwasser kunnen, raden we wel altijd aan om de pan met de hand af te wassen. Dit voorkomt dat de pan in de vaatwasser beschadigd raakt. We raden aan om de pan met een zachte borstel af te wassen. Vaak is warm water al voldoende om hem schoon te maken.

Waarom keizen voor een emaille braadpan?

Steeds meer kookliefhebbers kiezen voor een emaille braadpan. Niet alleen vanwege het gebruiksgemak, maar ook vanwege zijn duurzaamheid. Emaille braadpannen zijn vrij van giftige stoffen als PFAS en PFOA. Ook worden deze braadpannen veel gezien als echte eye-catcher in een keuken.

Soorten emaille pannen

Kook je braag met emaille braadpannen? Naast deze braadpannen vind je bij ons ook andere emaille pannen die jouw pannenset helemaal compleet maken. Vind de pannen hieronder: